Hamis Kazetta

Hamis Kazetta

PUF koncert a Budapest Parkban

2014. július 11. - hamis kazetta

2014.07.09. - Pál Utcai Fiúk, vendég: Meztelen Diplomaták @Budapest Park, koncert beszámoló

10149839_531409813651375_3599626217657298561_n.jpg

Bevallom töredelmesen, hogy ez volt életem első PUF koncertje, amin részt vettem, de ami késik, nem múlik alapon elmentem végül megnézni a srácokat a Budapest Parkba.

Sokat vártam a koncerttől, már csak azért is, mert a zenekar véleményem szerint mindig magasra rakja a lécet a zenéjével, úgyhogy bíztam benne, hogy nem úgy megyek majd haza, hogy "Aha, jó volt ez, de csak ennyi?", vagy valami hasonló élménnyel. Jó persze, koncertfelvételek láttam-hallottam, de kíváncsi voltam, hogy mennyire jön át élőben ez az egész PUF-os hangulat, amitől ennyire jó ez az egész. Előttük egyébként a Meztelen Diplomaták zenéltek 19:00-től, de azért a közönség legnagyobb része Lecsóékat várta, és elvileg minden adott volt egy jó koncerthez: elég sokan verődtek össze a Parkban, és a felhők is elmentek Magyarországról, vagy legalábbis a Közvágóhíd környékéről az esti fél kilences kezdésre.

 

Lecsó egyébként belengette rögtön a koncert elején, hogy az orfűi produkciójukat lehúzták egy kritikában (most hirtelen nem találom, de nem is igazából érdekel...), többek között azért, mert az egyik számuk tiszta Manu Chao...hát szép volt, gratulálunk, ezt tényleg érdemes volt leírnia az illetőnek. Erre válaszul eljátszották egyébként a Szombat éjszakát a Nirvanás verziójukban...túl magas labda volt ez, na. 

 

Na és akkor milyen volt a koncert? Hát tényleg csak annyit lehet mondani róla, hogy az első perctől az utolsóig kibaszott jó volt az egész, de tényleg, hatalmas élmény volt élőben látni őket. Valahogy annyira egyben van az egész zenekar, hogy jó volt őket nézni a színpadon, ez az igazság, aki meg mást mond, az vagy nem ért hozzá, vagy hazudik. Főként azért is állítom ezt, mert semmi jele kiégésnek, fásultságnak, egyszerűen még mindig élvezik a zenélést, és pont. Egyébként is pont ez lenne a lényege az egésznek, nem?

puf1.jpg

Emellett úgy tudták megtölteni ezt a körülbelül másfél órás koncertet, hogy nem volt benne egyetlen percnyi üresjárat sem, Lecsó beszólásai végig jók voltak, és azt is külön jó volt nézni, ahogy állandóan rohangál a színpadon. Szóval olyan PUF-os hangulata volt az egésznek, pont ahogy reméltem, mi is élveztük a koncertet és ők is, az Anikó-Lecsó páros pedig még mindig jól mutat együtt a színpadon.

 

puf4.jpg

 

Egyébként jó sok számot elnyomtak, és szinte mindegyik az ugrálós fajtából való volt, úgyhogy volt pogo, tánc, meg minden más egyéb. Nem ebben a sorrendben, de ez volt az esti program:

 lista.jpg

Ja, és a közönség egyik kulturáltan részeg tagjának unszolására végül a kóbor szinapszisok között keringő bátor partizán is megérkezett, legalábbis az első versszak erejéig, a többire várnunk kell a 40. születésnapi buliig.

 

A közönség összetételében nem volt nagy meglepetés, mivel főként a 30 év feletti korosztály dominált, de azért elvétve lehetett látni fiatalabb arcokat is, bár számomra még mindig rejtély, hogy a mostani huszonévesek hogyhogy nem ismerik a PUF-ot, vagy ha ismerik, akkor miért nem hallgatják és járnak koncertre. Nyilván nem tudom számszerűen megmondani, hogy hányan hallgatnak Pál Utcai Fiúkat a 20 év körüli korosztályból, de a tegnapi Parkos koncert arra mindenféleképpen választ adott, hogy nem elegen. És ez nyilván nem a zenekar hibája, de amíg ez a korosztály oda-vissza őrül meg egy semmitmondó 30y vagy Quimby zenéjétől (és a sort folytathatnám, de minek?), addig elég szomorú, hogy egy ilyen szövegvilággal rendelkező együttesről ugyanez a korosztály lehet, hogy még életében nem is hallott. Én így látom ezt a dolgot, de hangsúlyoznám, hogy csak ebből a koncertből indultam ki, nyilván egy VOLT vagy EFOTT más arányokat szül a közönség összetételét illetően, de a Budapest Parkban ez volt a helyzet.

 

Annyit zárásképpen le szeretnék még leírni, hogy aki Pál Utcai Fiúkat hallgat, az rossz ember nem lehet! És kösziiiiii a tegnapi koncertet, hatalmas élmény volt, és egy biztos: a bál még mindig tart.

puf3.jpg

10/10

Képek forrása: Budapest Park/PUF facebook oldala

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.779106795475246.1073741849.147391848646747&type=1

A bejegyzés trackback címe:

https://hamiskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr416496951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.07.12. 23:26:44

csöppet elfogult, mindenki más hülye írás

RossoneroHUN 2014.07.13. 01:12:14

30y-rol epp csak hazaterve, megelve a PUF-ot is, nem ertem a negativ osszevetest. Egymas mellett megfero, eltero vermersekletu katarzis mindketto!
süti beállítások módosítása